НовиниПринтирай

Децата от община Сапарева баня могат да участват в конкурс за рисунка и есе, организиран от Областен информационен център - Кюстендил

     Малчуганите от община Сапарева баня могат да участват в детски конкурс за рисунка и есе, организиран от Областен информационен център - Кюстендил.

 

    Европейски структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) провежда националната  инициатива на тема: „Заедно за Европа", която е по повод отбелязване на три значими годишнини:

-       60 години Европейски социален фонд (ЕСФ);

-       10 години от присъединяването на България към ЕС;

-   6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ в България.

      Във връзка с отбелязване на тези годишнини, ОИЦ - Кюстендил инициира поредица от събития, сред които конкурс за детска рисунка на тема: „Хората и Европа".

       Целта на конкурса е да се популяризират възможностите на ЕСФ, основен инструмент на ЕС, инвестиращ в хората,  като провокира въображението и креативността на децата за това, как те си представят живота на хора в Европа в бъдеще, какво трябва де се промени, така че Европа да се превърне в едно по-добро място за живеене.

       В конкурса могат да участват деца на възраст от 6 до 13 години, разпредени в две възрастови групи: І група - от 6 до 10 години; ІІ група - от 11 до 13 години.

 

       Всеки участник може да участва с една рисунка. Няма специални изисквания относно техниката на рисуване, формат на рисунката. Единственото условие за участие, освен възрастовата група, е темата на рисунките да бъде: "Хората и Европа".

     На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат посочени следните данни: име, презиме и фамилия; възраст; населено място, детско заведение или училище; телефон за контакти.

 

      Срокът за участие е до 2 май 2017 г. Рисунките се представят на място в офиса на Областен информационен център - Кюстендил или се изпращат по пощата на адрес: гр. Кюстендил, ул. „Патриарх Евтимий" № 18, Областен информационен център - Кюстендил.