НовиниПринтирай

Община Сапарева баня е финалист в три категории на Годишните награди в туризма за 2016 г.

 

       Община Сапарева баня получи три номинации от Министерство на туризма и стана финалист в съответните категории на Годишните награди в туризма за 2016 г. Курортната община е номинирана в категориите: "Община на 2016 г. за балнео и СПА", "Община на 2016 г. за планински туризъм" и "Туристическа дестинация". В посочените категории всеки, който желае може до подкрепи Сапарева баня и да гласува в   платформата: www.tourismawards.bg

 

      Всеки човек може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот може само веднъж за своя фаворит. Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи до 18 декември 2016 г. Спечелилите участници ще бъдат обявени на специална церемония на 19 декември (понеделник).

 

      Годишните награди в туризма насърчават развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга. Идеята на организаторите е конкурсът да се превърне в традиционен, като това да даде възможност на участниците в сектор туризъм да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт.

 

      Всички кандидатури са разгледани и оценени, съгласно разработена методология и карти за оценка, в съответствие с критериите на Световната туристическа организация. Експертите на Министерството на туризма са взели решение да допуснат по-голям брой финалисти в някои от категориите, като те са подредени по азбучен ред. В резултат са публикувани 20 финалисти в категория „Туристическа атракция/обект"; 15 финалисти в категория „Туристическо събитие"; 15 финалиста в категория „Духът на България"; 10 финалиста в категория „Специализиран туризъм"; 10 финалиста в категория „Туристическа дестинация"; 10 финалиста в категория „Иновация"; 15 финалиста в категория „Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм"; 4 финалиста в категория „Община на 2016 г. за морски туризъм"; 7 финалиста в категория „Община на 2016 г. за планински туризъм"; 4 финалиста в категория „Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм".