НовиниПринтирай

В СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня отбелязаха Международния ден на доброволеца

 

      По повод Международния ден на доброволеца, 5-ти декември, Община Сапарева баня организира мероприятия за учениците от СУ "Христо Ботев". Акцентът на мероприятията бе запознаване на учениците с дейността на доброволните формирования, с цел привличането им към тях, както и създаване на необходимата култура в подрастващите при различни кризисни ситуации.

     Инициативата бе подкрепена от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Дупница, от Планинска спасителна служба - Дупница и от доброволните формирования към Община Сапарева баня.

     Мероприятието започна с демонстрационна евакуация на учениците от СУ "Христо Ботев", а по-късно бе направена и демонстрация на пожарогасителна техника от органите на ПБЗН - Дупница. Целта бе да се повиши противопожарната култура на учениците и да се запознаят как се работи с различната техника в конкретни ситуации. В практическата част учениците имаха възможност да разгледат отблизо пожарната кола и противопожарна техника.

     Инспектор Пламен Янев запозна учениците от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас с пожарната безопасност и поведението при бедствия и аварии. Началникът на Планинска спасителна служба - Дупница Кирил Чолаков обясни на подрастващите за отговорността и широкия обхват от дейности, които извършват планинските спасители. Чолаков даде и ценни практически съвети как да реагират адекватно и какви действия да предприемат, ако се загубят в планината.