НовиниПринтирай

Евродепутатът Ева Паунова поздрави кмета Калин Гелев за отношението на Сапарева баня към спорта и забележителната организация на световно ниво

        Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с кмета на Сапарева баня Калин Гелев и състезателите от националния отбор на България, участвали в провелото се този уикенд в града Световно първенство по планинско бягане. Евродепутатът поздрави кмета Калин Гелев за отношението на Сапарева баня към спорта и забележителната организация на световно ниво. На срещата присъстваха и тримата състезатели от Сапарева баня, участвали в Световното - Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева.

 

     „Сапарева баня се доказа като българската столица на планинското бягане след като през последните години успя да спечели и организира Балканиада, Европейско, а сега и Световно първенство. Българският спорт има нужда от добри примери в организирането на спортни събития от световно ниво и община Сапарева баня се справя отлично в това направление", заяви българският евродепутат по време на срещата. "Това дава сила и на местната власт, че може да събира хора от целия свят и да бъде домакин на спортен форум от световна величина", подчерта още Паунова.

 

     "Вие вдъхновявате хора като мен, защото постигане успехи, които са невъзможни за някои хора", с тези думи се обърна към младите атлети Ева Паунова. "За мен ще бъде много важно, ако мога да съдействам - вие ще прецените по какъв начин, така че вашите успехи да вдъхновяват повече хора и да постигате още по-големи успехи", заяви тя. Ева Паунова пожела на състезателите да израстват като едни модели за подражание в нашето общество. "В едни времена, изпълнени с предизвикателства, обществото има нужда от хора като вас, които да са ролевите модели и поколенията след вас да следват, да вярват във вас и да искат да правят това, което вие правите", заяви още пред българските атлети Паунова.

 

       Освен спортния шампионат, Ева Паунова и Калин Гелев обсъдиха настоящите и бъдещи проекти, заложени за изпълнение през следващите години, както и възможностите пред община Сапарева баня за привличане на инвестиции. Г-жа Паунова сподели информация за възможностите за малки и средни предприятия от региона да кандидатстват за кредити с облекчени условия, гарантирани със средства от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ).