НовиниПринтирай

Сапарева баня отбеляза 131-годишнината от Съединението на България

 

      С поднасянето на венци и цветя пред бюст-паметника на Левски в Сапарева баня днес бе отбелязан 6-и септември - Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Венец от името на Общинска администрация - Сапарева баня бе положен от кмета Калин Гелев и зам.-кмета Евелина Нешева.

 

      131-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия почетоха и общински съветници от местния мини парламент. Официалният празник на страната бе уважен още от председателя на ОбС Иван Куйов, зам.-кмета Славчо Коларски, от представители на политически партии и граждани.

 

 

     "На тази дата българският народ извършва едно от най-славните дела в своята история, затова и 6-и септември се е превърнал в символ на националното ни единство. Фактът, че днес честваме 131-годишнината от това паметно събитие, доказва, че сме силни, когато сме единни. Но е важно не само в такива дни да си припомняме, че трябва да бъдем обединени, за да се чува гласът ни. Пожелавам, в името на добрите каузи и цели, в името на доброто на България, да бъдем единни винаги. Честит празник на всички!", заяви кметът Калин Гелев.