НовиниПринтирай

Предстои откриване на Чемпиънс Фактори байк парк

Община Сапарева баня съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и "Рила спорт" АД изгражда велопарк на територията на планина Рила. Паркът се намира непосредствено под Седемте рилски езера и ще бъде официално открит на 6-ти и 7-ми август 2016 г. на поляната при долна станция на лифта. На 6-ти август (събота) посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи. Трасето преминава през общинска територия и не попада в границите на Национален парк „Рила”.


    Предстои изграждането на останалите планирани трасета за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня.Маршрутът ще бъде с дължина около 15 км. и постоянен лек наклон надолу.

 

    Целта е да се изгради добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Той ще  бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера.