Предстоящи събитияПринтирай

За втора поредна година Международният фолклорен фестивал "Мома пее, гора се люлее" ще бъда част от Общинските празници в Сапарева баня

  За втора поредна година Международният фолклорен  фестивал "Мома пее, гора се люлее" ще бъда част от Общинските празници в Сапарева баня


    За втора година поред, в рамките на Общинските празници на Сапарева баня, ще се проведе Международният фолклорен фестивал под наслов "Мома пее, гора се люлее".     Самодейни състави  от  цяла България и Македония ще се надпяват и надиграват в продължение на два дни - 28 и 29 май /събота и неделя/. Международният фолклорен фестивал се организира от Община Сапарева баня, НЧ "От извора - 2013" и със съдействието на ТВ "Родина".

 

      Мястото на провеждане на фестивала "Сапарева баня - 2016" е на амфитеатър Гейзера, а при лоши метеорологични условия - в салона на читалище "Просветен лъч - 1905". Той ще бъде открит от 10:00 ч. на 28 май /събота/, като ще продължи в рамките на целия ден до 19:30 ч. В неделя фестивалът отново ще стартира от 10:00 ч., а официалното му закриване ще бъде от 20:15 ч.

 

 

     Фестивалът е с конкурсен характер, като възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.