НовиниПринтирай

Община Сапарева баня чака финансиране от ПУДООС за облагородяване на дворното пространство в ОДЗ "Св. Анна"

      До 8 април Община Сапарева баня очаква одобрение за финансиране от ПУДООС по проект "Реконструкция и озеленяване на открити детски площадки в град Сапарева баня". Проектът е във връзка с участието на Общината в "Национална кампания за чиста околна среда - 2016 г." на тема: "Обичам природата и аз участвам!''

       Стойността на проекта е до 10 000 лв. и с него се предвижда да бъдат оформени зони за отдих и игри в двора на ОДЗ "Св. Анна". По този начин ще бъдат подобрени условията за пълноценна игра, както и качеството на средата за отглеждане и възпитание на децата. Обект на проекта е южната част от двора на детското заведение, който е основен за градината и заема площ от 1000 кв. м. Южната част от двора на ОДЗ "Св. Анна" е планирана на две зони: затревена площ и една обща площадка за свободните занимания на децата от всички групи.

       ОДЗ ''Св. Анна" е единствената детска градина на територията на града, която обединява като филиали и детските градини от населените места в общината. В основната сграда на детската градина се обучават и възпитават над 110 деца от града. В същата сграда се помещава и общинската ясла, в която се отглеждат между 25-32 деца на възраст от 2 до 3 години.