Предстоящи събитияПринтирай

На 3 март в Сапарева баня ще се направи първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски

      На националния празник на България - 3 март, - ще се направи първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски в град Сапарева баня. Събитието ще се състои от 13:00 ч. пред сградата на Община Сапарева баня. Преди това, по повод Освобождението на България, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите сапаревобанци във войните.

        Инициативата за направа на паметник на Апостола на свободата е на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и на сдружение "Светлина - 2015". Кампанията за набиране на средства, с които да бъде изграден монумент на Дякона, стартира преди повече от месец. Припомняме, че първите дарители, които подкрепиха начинанието, бяха Фенклубът на Левски в София, всички общински съветници, както и служителите от Общинска администрация.

        От Инициативния комитет напомнят, че в кампанията могат да се включат като дарители граждани и фирми.

       Председател на сдружение "Светлина - 2015" е Георги Петров, а част от Инициативния комитет са: народният представител Кирил Калфин, кметът на община Сапарева баня Калин Гелев, председателят на ОбС Иван Куйов, общинските съветници Христо Милтенов, Николай Мертекчийски и Любен Кръстев. Инициативата подкрепиха още: зам.-кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски, арх. Здравец Хайтов, Александър Хайтов, журналистът Любомир Коларов, Любка Маргина, Марта Копанарска и Димитринка Ангелкова.