Предстоящи събитияПринтирай

Местни избори за общински съветници, за кметове и Национален референдум на 25 октомври 2015 г.

Тук можете да намерите информация относно предстоящите избори   за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

Община Сапарева баня ще се рекламира в най-големия туристически форум за България "Ваканция и СПА експо"

Община Сапарева баня ще се рекламира в най-големия туристически форум за България "Ваканция и СПА експо"

На 3 март в Сапарева баня ще се направи първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски

      На националния празник на България - 3 март, - ще се направи първа копка за поставяне на бюст - паметник на Васил Левски в град Сапарева баня. Събитието ще се състои от 13:00 ч. пред сградата на Община Сапарева баня. Преди това, по повод Освобождението на България, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на 

В конните надбягвания за Тодоровден в Сапарева баня за първи път ще има участници и от Крайници, Червен брег и Яхиново

      Форматът на провеждане на традиционните конни надбягвания за Тодоровден в община Сапарева баня тази година ще бъде разширен. За първи път, освен сапаревобанци, ще могат да се състезават и участници от селата Крайници, Червен брег и Яхиново. Конните надбягвания ще се проведат на 19 март (събота) от 11:00 ч.

 

      

Втори Международен фолклорен фестивал Сапарева баня -2016

Нека покажем, че всички заедно можем да съхраняваме, разпространяваме и развиваме българското народно творчество в неговото многообразие, богатство и колорит.

Община Сапарева баня ще отбележи 140-годишнината от Априлското въстание

      Утре, 20 април, в община Сапарева баня ще бъде отбелязана 140-годишнината от избухването на Априлското въстание. Събитието ще започне от 12:00 ч. пред паметната плоча на загиналите сапаревобанци в освободителните борби.

 

      Венци и цветя ще бъдат поднесени от Общинска администрация, от Общински съвет - Сапарева баня, от организации и граждани. Преди полагането на венци и цветя, от Общината и читалище "Просветен лъч - 1905" са подготвили кратка тържествена програма по повод годишнината. 

Община Сапарева баня и читалище "От извора - 2013" организират детски празник за 1 юни

      Община Сапарева баня и читалище "От извора - 2013" организират детски празник за всички малчугани от общината по повод 1 юни. Тържеството ще започне от 10:00 ч. на амфитеатър Гейзера.

 

Постановката "Големанов" безплатно за сапаревобанци като част от Общинските празници

      Като част от Общинските празници на Сапарева баня, които традиционно се провеждат в края на месец май, сапаревобанци ще могат да гледат постановката "Големанов". Комедията, представена от дупнишкия театър "Невена Коканова", ще бъде с вход свободен за жителите и гостите на Сапарева баня. 

За втора поредна година Международният фолклорен фестивал "Мома пее, гора се люлее" ще бъда част от Общинските празници в Сапарева баня

      За втора година поред, в рамките на Общинските празници на Сапарева баня, ще се проведе Международният фолклорен фестивал под наслов "Мома пее, гора се люлее".     Самодейни състави  от  цяла България и Македония ще се надпяват и надиграват в продължение на два дни - 28 и 29 май /събота и неделя/. Международният фолклорен фестивал се организира от Община Сапарева баня, НЧ "От извора - 2013" и със съдействието на ТВ "Родина". 

Община Сапарева баня ще се включи в кампанията

      И тази година община Сапарева баня ще подкрепи и участва активно в кампанията "Да изчистим България заедно", която се провежда за шести пореден път. Кампанията се организира от BTV и с подкрепата на Министерство на околната среда и водите. Традиционно инициативата се провежда в навечерието на Международния ден на околната среда - 5-ти юни.

 

     Почистването в Сапарева баня ще се състои на 4 юни /събота/ от 10:00 ч. От Общината се предвидили да бъдат почистени местностите около началната станция на лифта, паркът "Николай Хайтов", районът около Гейзера и парилото, районът около детската градина и училището в Сапарева баня, както и двора на училището.

 

     От Община Сапарева баня призовават своите граждани да дадат личен пример, да се включат и да допринесaт за успеха на националната кампания. От Общината информират още, че за всеки, който желае да се включи, са осигурени ръкавици и чували.

 

Концерт на Школата по пиано в Сапарева баня по случай Баба Марта

Децата от Школата по пиано към НЧ "Просветен лъч - 1905" - град Сапарева баня ще представят кратък музикален концерт на 1-ви март. Талантливите деца, с ръководител Надя Джоргова, ще изнесат музикална програма по случай Баба Марта.     Концертът ще се състои утре, на 1-ви март, от 15:30 ч. в малкия салон на НЧ "Просвен лъч - 1905". Входът е свободен! 

 

 

НЧ "От извора - 2013" и Община Сапарева баня организират празничен концерт по случай 3-ти март

      Празничен концерт по случай националния празник на България 3-ти март ще се проведе в град Сапарева баня. Концертът се организира от дейците от НЧ "От извора - 2013" и Община Сапарева баня.

 

      Тържественото отбелязване ще се състои в навечерието на националния празник - на 2-ри март /четвъртък/ от 17:30 ч. Мястото е големият салон на НЧ "Просветен лъч - 1905", а входът за концерта е свободен. 

Пернишката галерия „Любен Гайдаров” ще гостува с изложба в Сапарева баня

     Пернишката Градска художествена галерия „Любен Гайдаров” ще гостува с изложба на 15 юли /петък/ в град Сапарева баня. Изложбата ще бъде открита в 17:30 ч., а домакин е Градската художествена галерия „Васил Крапчански”.

     През целия летен сезон посетители и любители на изкуството ще имат възможност да се насладят на изложбите, гостуващи в ХГ „Васил Крапчански”. Галерията е с работно време сутрин от 8:30 до 17:30 часа, с почивни дни събота и неделя.

На 18 юли, рождената дата на Левски, в Сапарева баня ще бъде открит официално бюст-паметникът му

      На 18 юли, рождената дата на Васил Левски, в град Сапарева баня ще бъде открит официално бюст-паметникът на великия българин, станал символ на националното ни достойнство. Тържествената церемония ще започне от 12:00 ч., а веднага след това представители на институции и граждани ще положат цветя в знак на признателност към живота и делото на Дякона.

 

 

      Бюст-паметникът се намира пред сградата на Община Сапарева баня и се открива за 179 - годишнината от рождението на Апостола. Признателността на гражданите на Сапарева баня към епохалното дело и мъченическата смърт на Левски намира израз в изграждането на бюст-паметника му в центъра на града. Монументът е изграден със средства, дарени от родолюбиви българи, а  инициативата за това бе на кмета на Сапарева баня Калин Гелев и на сдружение "Светлина - 2015". 

За десета поредна година в Сапарева баня ще се проведе "103 градусов хоровод - надиграване"

      Сдружение "Бисер 2000" - град Благоевград със своя фолклорен ансамбъл "Бисер" и с подкрепата на Община Сапарева баня и тази година организира "103 градусов хоровод - надиграване". Фолклорният празник ще се проведе на 30 юли /събота/, началният час е 18:30 ч., а мястото е амфитеатър Гейзера в град Сапарева баня.

 

 

В Сапарева баня ще се проведе среща-разговор с представители на МРРБ във връзка с присъединяване на общинското ВиК към Водната асоциация

      На 25 юли /понеделник/ в град Сапарева баня ще се проведе среща-разговор с представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство във връзка с обсъждане на темата за присъединяване на общинското ВиК към Водната асоциация. Срещата ще започне от 18:00 ч. и ще се състои в голямата зала на НЧ "Просветен лъч - 1905". На нея представителите на МРРБ ще дадат разяснения по темата.

 

     На срещата ще присъстват кметът на общината Калин Гелев, председателят на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов, общински съветници, управителят на "ВиК - Паничище" - гр. Сапарева баня Петър Василев, народният представител Кирил Калфин и областният управител Виктор Янев. 

 

 

     Общинска администарция - Сапарева баня и Общински съвет - Сапарева баня канят жителите на общината да вземат участие, за да изкажат своята позиция и да зададат интересуващите ги въпроси. 

Държавен шампионат по планинско бягане на 4-ти август в Сапарева баня

Сапарева баня ще бъде домакин на Държавно първенство по планинско бягане за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст до 20 години. Стартът на шампионата е утре /4-ти август/, в 9:30 ч., от беседката на големия завой по пътя за Паничище. След старта на девойките, в 10:30 ч., от Посетителския център на Паничище ще стартират и юношите до 20-годишна възраст. В 11:00 ч. е стартът при жените, а в 11:30 ч. - при мъжете. Право на участие имат всички картотекирани състезатели по наредбата на Българска федерация лека атлетика.

 

     С провеждането на Държавното първенство ще бъдат излъчени шампионите по планинско бягане за горните възрастови групи за 2016 г., както и ще бъде направена селекция за националния отбор по планинско бягане. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев.

 

 

      Само преди два месеца Сапарева баня бе домакин и на Държавния шампионат по планинско бягане при юноши и девойки младша възраст, и момичета и момчета до 16 години.

Негово Светейшество Бългаският патриарх Неофит ще присъства на храмовия празник на Ресиловския манастир

      На 1 октомври ще бъде отбелязан храмовият празник на Ресиловския девически манастир "Покров Богородичен" в с. Ресилово. На празника на манастира ще присъства лично Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. 

Министър Ангелкова ще посети oбщина Сапарева баня

       Министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети община Сапарева баня  утре, 13 октомври (четвъртък) 2016 г.

       В рамките на посещението си, министър Ангелкова ще проведе среща с туристическия бранш и ще разгледа някои от забележителностите на територията на общината.

           От 12:30 ч. е предвиден брифинг за  представителите на медиите, който ще се проведе на амфитеатър "Гейзера".

Децата от ДГ "Св. Анна" ще се включат в празничната програма за Деня на християнското семейство в Сапарева баня

      С празнична програма, организирана от читалище "Просветен лъч - 1905" и предучилищна група "Детелина" от ДГ "Св. Анна", ще бъде отбелязан Денят на християнското семейство в град Сапарева баня.

      Със съдействието на Община Сапарева баня по повод 21 ноември се организира и изложба на тема "Моето семейство". Автори на изложбата са малчуганите от ДГ "Детелина". Организаторите от читалище "Просветен лъч - 1905" са подготвили и тематична презентация за Деня на християнското семейство.

      Празникът ще се проведе от 10:00 ч. /понеделник/ в малкия салон на читалище "Просветен лъч - 1905".

 

 

 

 

Община Сапарева баня организира традиционни конни надбягвания по случай Тодоровден

Събитието ще се проведе на 4 март/ събота/ от 11:00 часа на летището на община Сапарева баня.

Коледната елха на Сапарева баня ще е пред амфитеатър "Гейзера", палят светлините на 9-ти декември

      Коледната елха на Сапарева баня тази година ще грейне в района на амфитеатър "Гейзера". Елхата, която традиционно се украсяваше на центъра в Сапарева баня, пред сградата на Общината, за първа година ще бъде преместена. Коледното дръвче вече е поставено в района на Гейзера, а на старото място е засадено живо такова. То бе засадена в началото на месец април по повод Седмицата на гората. От Община Сапарева баня обясниха решението си за преместването с това, че новопосаденото е още малко като параметри и, докато порасне, ще бъде украсявано и друго.

     Провеждането на коледните и новогодишните празници също ще се състои в района на амфитеатър "Гейзера".   

      Светлините на коледното дръвче в Сапарева баня ще бъдат запалени официално на 9-ти декември вечерта /петък/. Освен празнична програма, организаторите от Община Сапарева баня са предвидили за малчуганите и много изненади. Малките жители и гости на общината ще имат възможност да се снимат с Дядо Коледа и Снежанка, а събраните средства ще отидат за благотворителна цел. 

 

 

Утре палят светлините на коледната елха в Сапарева баня

 

Утре вечер, на 9-ти декември, ще бъдат запалени официално светлините на градската коледна елха в Сапарева баня. Тържеството ще започне от 17:30 ч. на амфитеатър "Гейзера", а в програмата ще се включи Вокалната група към СУ "Христо Ботев". В 17:45 ч. светлините на елхата ще бъдат пуснати и тя ще заблести с цялата си красота, в програмата е предвидена и заря.

Предколедна изложба с акварели на местни творци и гости в Сапарева баня

       Предколедна изложба с акварели на местни творци и гости ще се открие утре в Сапарева баня. Изложбата се организира от Представителството на Съюза на българските художници в Сапарева баня и Община Сапарева баня.

      Свои творби ще представят художниците Антония Мицова, Весела Гелева, Богомил Благоев, проф. Панайот Панайотов, Димчо Мицов, Коста Льондев, Николай Янакиев, Илия Илиев, Васил Вълев, Васил Соколов, Димитър Касабов, Иван Кънев и Силвия Славкова.

      Откриването ще се състои на 20-ти декември /вторник/ от 12:30 ч. в ГХГ "Васил Крапчански". Картините ще бъдат изложени в ГХГ "Васил Крапчански" в продължение на един месец. 

 

 

Пресъздаване на коледна седянка от децата в с. Сапарево

 

       Пресъздаване на традиционната коледна седянка пред жителите на с. Сапарево ще представи детската група към читалище "Народни будители - 1926". Малчуганите от групата всяка година пресъздават различни традиции и ритуали от календара и така съхраняват живи старите обичаи.

 

      Детската коледна седянка ще се представи на 18-ти декември /неделя/ от 13:00 ч. в Клуба на кметството в с. Сапарево. Входът за нея е 1 лв., като със събраните средства ще се подпомогне детската фолклорна група към читалището, за да се закупят необходимите народни носии и аксесоари.

      Събитието е част от програмата за коледните празници на читалище "Народни будители - 1926" и Кметството в с. Сапарево.

 

      Преди това, на 17-ти декември, децата в Сапарево ще майсторят сурвачки, коледни картички и играчки. Изработените материали в коледната работилница ще бъдат изложени на базар на 18-ти декември в сградата на кметството. Тогава всеки, който желае, ще може да си закупи красива картичка или сурвачка, а със средствата ще подпомогне детската група към читалището.

 

      В програмата за Коледа е предвидено още и пристигането на Дядо Коледа в с. Сапарево. Белобрадият старец ще зарадва със своето присъствие малчуганите на 25-ти декември /от 12:00 ч./ на центъра в с. Сапарево.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безплатни театрални пиеси и коледно тържество на школата по пиано на 20-ти декември в Сапарева баня

Две пиеси с вход свободен за жителите и гостите на Сапарева баня ще бъдат представени на сцената на НЧ "Просветен лъч - 1905" на 20-ти декември /вторник/. Пиесите "Тигърът" и "Машинописци" от Мърей Шизгал ще бъдат пресъздадени от Общински драматичен театър "Невена Коканова" - град Дупница. 

      Безплатните постановки са част от коледно-новогодишната програма на Община Сапарева. Зрителите ще могат да се насладят на прекрасното изпълнение на актьорите Ивайло Захариев, Мария Миради, Виктория Янева и Иван Иванов. Постановките ще започнат от 18:30 ч.

 

 

В Сапарева баня за първи път от години Богоявленският кръст ще бъде хвърлен в течаща вода

      В Сапарева баня за първи път от близо десетина години хвърлянето на Богоявленския кръст ще бъде в течаща вода. Кръстът ще бъде хвърлен във водите на р. Валявица. Ритуалът по хвърлянето му за Йордановден ще започне от 12:00 ч., а мястото е мостът на ул. "Васил Петлешков", в близост до сградата на Община Сапарева баня.

     В с. Сапарево ритуалът също ще започне от 12:00 ч. в местността при параклиса "Св. Архангел Михаил". В с. Ресилово светият кръст ще бъде хвърлен от 11:00 ч. на традиционното място при черквата. В с. Овчарци ритуалът ще се състои около 8:30 ч. в река Горица.

Пресъздават обредното поливане на Бабинден в Сапарева баня

Пресъздаване на обредното поливане на Бабинден - един от големите народни женски празници - ще се направи в Сапарева баня на 21-ви януари. Организатори на събитието са НЧ "Просветен лъч - 1905" и Община Сапарева баня.

Община Сапарева баня обявява ученически конкурс за есе и рисунка по повод 19-ти февруари

      Тематичен конкурс за 19-ти февруари - паметната дата от обесването на Васил Левски - обявява Община Сапарева баня за всички ученици от СУ "Христо Ботев".

      Най-малките възпитаници на школото, които са от 1-ви до 4-ти клас, могат да участват в конкурса със своя рисунка /техниката е по избор/.

      Учениците от 5-ти до 7-ми клас могат да се включат с есе на тема: "Моят поглед към героизма на Апостола" /до две машинописни страници/.

      За всички ученици от 8-ми до 12-ти клас темата на есето в конкурса е: "Съвременният образ на Левски" /до две машинописни страници/. 

Сапарева баня ще домакинства на държавен шампионат за ветерани в зимните спортове

       В края на месец февруари община Сапарева баня ще бъде домакин на държавно първенство за ветерани по ски алпийски дисциплини и ски бягане. Шампионатът ще се проведе в дните от 24 до 26 февруари, като се очаква в двете дисциплини да се включат над 500 състезатели от цяла България. Участие ще вземат и 20 скиори-ветерани от Сапарева баня.

      Курортното планинско градче ще бъде домакин на престижния шампионат за трети път. Първенството се организира от Българска мастърс федерация със съдействието на Община Сапарева баня, ски клуб "Паничище" и "Рила спорт" АД.

       "Сапарева баня има традиции в зимните спортове, а това първенство е чудесна възможност отново да бъдем домакини и да посрещнем едни от най-добрите скиори в България", коментира кметът Калин Гелев.

       Припомняме, че от миналия месец вече работи и ски влекът на писта "Бекяра", който в последните десетина години не функционираше. "Ски влекът на Паничище работи оптимално и най-важното е, че туристите са доволни. Да се надяваме, че и времето ще позволи да има един пълноценен сезон поне до месец март", каза още кметът Гелев. 

 

 

Сапарева баня ще отбележи 144 години от гибелта на Левски

       На 19-ти февруари /неделя/ от 9:30 ч. община Сапарева баня ще отбележи 144-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Тържественото отбелязване ще се състои пред централния вход на сградата на Общината, до бюст-паметника на Апостола.

      В програмата с рецитал, посветен на живота и делото на Левски, ще се включат учениците от 2-ри "А" клас на СУ "Христо Ботев", с ръководител г-жа Елка Стоилова.

      По време на церемонията ще бъдат наградени и победителите в тематичния ученически конкурс за есе и рисунка, организиран от Община Сапарева баня и СУ "Христо Ботев". Всички рисунки на децата ще бъдат изложени в салона на НЧ "Просветен лъч - 1905", където ще могат да бъдат разгледани. На самото тържество ще бъде прочетено и есето, спечелило първа награда в конкурса. Темата на есето за учениците от 5-ти до 7-ми клас бе "Моят поглед върху героизма на Апостола".

      В края на церемонията ще бъдат поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Дякона. 

 

 

РАБОТИЛНИЦА НА БАБА МАРТА В ГРАД САПАРЕВА БАНЯ

На 28 февруари /вторник/ 2017 г. от 10:30 ч. във фоайето на НЧ "Просветен лъч - 1905".

В ИЗРАБОТВАНЕТО НА МАРТЕНИЧКИТЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ УЧЕНИЦИ  ОТ 4-ти  КЛАС ОТ СУ "ХРИСТО БОТЕВ", С ПОМОЩТА НА ЕКСПЕРТИ ОТ РИОСВ И ЖЕНИТЕ ОТ ФОЛКЛОРНА ГРУПА "ГЕРМАНЕЯ" КЪМ НЧ "ПРОСВЕТЕН ЛЪЧ - 1905".

МАТЕРИАЛИТЕ ЗА ИЗРАБОТКАТА НА МАРТЕНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОСИГУРЕНИ ОТ РИОСВ - ПЕРНИК.

ВСЯКО ДЕТЕ ЩЕ ЗАНЕСЕ НАПРАВЕНАТА ОТ НЕГО МАРТЕНИЦА В КЪЩИ, ЗА ДА Я ПОДАРИ НА БЛИЗЪК ЧОВЕК!

 

 

На 25-ти и 26-ти февруари Сапарева баня и Паничище посрещат най-добрите скиори-ветерани от страната

      "Община Сапарева баня и курортно селище Паничище ще бъдат домакини на 39-ия Държавен шампионат по ски за ветерани. Най-добрите скиори-ветерани от цялата страна ще пристигнат при нас, за да се включат в един от най-масовите шампионати по ски. Община Сапарева баня е сред организаторите на престижната спортна надпревара, като ще бъдем за трети път домакини на държавния шампионат за ветерани", обяви кметът Калин Гелев.

       Организатори на спортния форум са Българската мастърс федерация, ски клуб "Паничище" и "Рила спорт" АД. От страна на Българската мастърс федерация ще присъства председателят й Здравка Йорданова.

      Здравка Йорданова е световна шампионка от първенството в Нова Зеландия (1978). Носителка е на два сребърни медала от първенства на планетата в Амстердам (1977) и Блед (1979). Спортист номер 1 на България за 1978 г. От 1991 г. е председател на Българска федерация за ветерани спортисти. Член е на Изпълнителния комитет на БОК. Известно време е посланик на България за спорт, толерантност и феърплей към Съвета на Европа. Наградена е с орден „Стара планина" I степен „за изключително големите ѝ заслуги към Република България в областта на физическото възпитание и спорта" (2011).

      На 24-ти февруари вечерта е техническата конференция, а самите стартове са в събота и неделя - на 25-ти и 26-ти февруари. На 25-ти февруари от 9:30 ч. ще бъде даден официалният старт по ски алпийските дисциплини. Стартът е от горна станция на ски влека, намиращ се до хижа "Рилски езера". Награждаването на индивидуалните и отборни медалисти ще бъде същата вечер.

 

 

 

 

Ателие "Великденско изписване на яйца" за децата в Сапарева баня на 13-ти април

      Ателие за изписване на великденски яйца ще се проведе на 13-ти април /четвъртък/, от 10:00 ч. във фоайето на НЧ "Просветен лъч - 1905" в град Сапарева баня. Великденското изписване на яйца се организира от Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч - 1905". Различни техники за изписване на яйца на децата ще покажат самодейци от читалищата в общината. 

 

 

Представяне на детска електронна книжка на ученички от Сапарева баня

       На 25-ти април /вторник/ от 15:30 ч. в малкия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905" в град Сапарева баня ще бъде представена електронната детска книжка "Приключенията на Ноа". Нейни автори са третокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова. 

      Детската книжка, разказваща забавни и вълнуващи истории от живота на йоркширския териер Ноа, е един креативен и творчески проект на двете ученички от Сапарева баня.

 

     Проектът е реализиран със съдействието на читалищната библиотека към НЧ "Просветен лъч - 1905". С представянето му ще бъде отбелязан Световният ден на книгата и авторското право. По време на събитието ще бъде награден и най-активният читател за 2016 г. на библиотеката в Сапарева баня.


 

 

 

 

Откриване на изложба - живопис на художника Иван Христов в Сапарева баня

     В Градската художествена галерия "Васил Крапчански" в Сапарева баня ще бъде открита самостоятелна живописна изложба на художника Иван Христов. Изложбата е по покана на ГХГ "Васил Крапчански" и Община Сапарева баня и ще бъде открита на 25-ти април /вторник/ от 12:30 ч.

      Художникът ще представи 23 свои творби. Платната на твореца са тематично групирани в няколко направления и любими сюжетни тематики - пейзажи в целия колорит на балкана и морето, пейзажи на града и на селския бит с отрудените хора. Творби на Иван Христов са притежание на частни лица и на галерии както в България, така и в чужбина.

      Жителите и гостите на Сапарева баня ще имат възможност да се насладят на живописните творби на автора до началото на месец юни.

 

 

В Сапарева баня ще се проведе информационна среща във връзка с възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони през 2017 г.

     Информационно-разяснителна среща на тема: "Възможности за финансиране по Програма за развитие на селските райони през 2017 г." ще се проведе в Сапарева баня на 27-ми април /четвъртък/. Информационната среща ще се състои от 13:30 ч. в Заседателната зала на Община Сапарева баня. Събитието се организира от Областен информационен център - Кюстендил и е отворено за земеделски производители и други заинтересовани лица.

      По време на разяснителната среща ще бъде представена информация за мерки от ПРСР, които предстоят да бъдат отворени за кандидатстване до края на 2017 г. Акцентът ще бъде върху подмярка 6.1. "Създаване на стопанства на млади фермери" и подмярка 4.1.2. "Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства".

      Участие в срещата ще вземе и представител на Национална служба съвети в земеделието (НССЗ), който ще разясни в детайли изискванията за кандидатстване по подмерките.