Предстоящи събитияПринтирай

Вижте програмата за Общински празници Сапарева баня 2018

  От 24 до 27 май в Сапарева баня ще се проведат традиционните Общински празници 2018. Програмата в курортната община ще започне на 24 май /четвъртък/ с празнично шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието ще тръгне в 10:00 ч. от двора на СУ „Христо Ботев" и ще продължи до амфитеатър „Гейзера", където ще има празнична програма. Организатори на мероприятието са СУ „Христо Ботев" и НЧ „От извора - 2013".

 

Като част от Общински празници Сапарева баня 2018, ще се проведе и Детски футболен турнир на 25 май /петък/. Турнирът се организира за втора поредна година и преминава под патронажа на кмета Калин Гелев. Футболното дерби за подрастващи ще започне от 15:00 ч. на градския стадион в Сапарева баня.

 

 Официалното откриване на Общинските празници в Сапарева баня е предвидено за вечерта на 25 май, от 19:45 ч. на амфитеатър „Гейзера". Програмата ще започне с танцови изпълнения на детски и юношески фолклорни ансамбли „Ресиловче" и ФТА „Рила", с художествен ръководител Кирил Амбарков. Гост-изпълнител в концертната част ще бъде фолклорната и попфолк изпълнителка Нелина.

 

 На 26 и 27 май /събота и неделя/ в Сапарева баня ще се проведе 4-ият Международен фолклорен фестивал „Мома пее, гора се люлее". Организатори са НЧ „От извора - 2013" и Община Сапарева баня, със съдействието на ТВ „Родина". Официалното откриване на фестивала е насрочено за 09:30 ч. на 26 май, а закриването -  20:30 ч. на 27 май, когато ще бъдат наградени и победителите в музикалния форум. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на богатата певческа и танцова фолклорна програма на амфитеатър „Гейзера".

 През събота и неделя /26 и 27 май/ на територията на община Сапарева баня ще се състои и състезание по колоездене за купа „Долчини". Стартът е на 26 май от пл. „Демокрация" в Дупница. Трасето минава през Сапарева баня и финишира на к. с. Паничище. Освен професионално състезание, организаторите са предвидили и старт за любители. Любителското колоездене стартира от Сапарева баня, а финалът му ще бъде на Паничище. Организатори са купа „Долчини", Общините Дупница и Сапарева баня.

Входът за мероприятията, част от Общински празници Сапарева баня 2018, е свободен. При лошо време, концертната програма ще се състои в големия салон на НЧ „Просветен лъч - 1905".

 

Пресцентър Община Сапарева баня

21.05.2018 г.