НовиниПринтирай

Грейна елхата в Сапарева баня, стотици подкрепиха началото на благотворителната кампания за коледните празници

 

       Коледнaтa елха и празничните светлини в Сапарева баня грейнаха късно снощи. Малки и големи, жители и гости на общината броиха заедно при запалване светлините на елхата и дадоха официален старт на коледните празници. Стотици се събраха в района на амфитеатър "Гейзера", за да посрещнат Дядо Коледа и да се насладят на празничната заря. Белобрадият старец пристигна със своята шейна, придружаван от Снежанка и своите помощници, и бе посрещнат ентусиазирано от развълнуваните малчугани в Сапарева баня.

 

       Празникът започна с програма, подготвена от Вокалната група към СУ "Христо Ботев" с ръководител Надя Джоргова. Присъстващите жители и гости поздрави зам.-кметът на Сапарева баня Евелина Нешева, като им пожела здраве, късмет и благоденствие. "Радвам се, че сме всички заедно тук, за да запалим светлините на коледното дърво. Нека да си пожелаем Сапарева баня да става още по-красива и гостоприемна. Но на първо време нека бъдем по-добри, по-весели и усмихнати един към друг. Весели празници и нека коледната светлина грее във всеки дом и във всяко сърце!", пожела още Нешева в празничното си слово.

 

       Успешен старт бе даден и на благотворителната кампания, под която ще преминат коледните и новогодишните празници в Сапарева баня. Малки и големи се снимаха с Белобрадия старец и Снежанка и дариха средства за благотворителната кауза, а професионален фотограф запечата празничните моменти. Със събраните средства от всички коледни мероприятия ще бъдат подпомогнати деца сираци, самотни родители и деца със специални нужди. Благотворителната кампания ще тече до 26-ти декември, когато е последното коледно мероприятие, като след него ще бъдат разпределени и дарени събраните средства. За тази цел е сформирана комисия, в която влизат общественици от всички населени места на общината.

 

       За първа година коледната елха на Сапарева баня се намира до 103-градосовия Гейзер, който е символ на курортната община. На центъра пред Общината вече е засадена елха за постоянно, но, докато тя порасне достатъчно, ще бъде украсявано коледно дърво и на амфитеатър "Гейзера". Всички коледни и новогодишни мероприятия също ще се провеждат в района на Гейзера.