НовиниПринтирай

Община Сапарева баня бе отличена за принос към развитието на България като целогодишна туристическа дестинация

      С Диплом за изключителен принос за развитието на страната ни като целогодишна туристическа дестинация бе отличена община Сапарева баня. Това се случи на Деветото издание на Черноморския туристически форум, който е с международно участие. Тазгодишното издание на форума във Варна, предназначен за професионалисти от бранша, бе на тема: "България - туристическа дестинация за четири сезона".

       Форумът вече осем години успешно съчетава науката и практиката в туризма. "По време на него се поставят и дискутират важни въпроси относно сезонността на туризма, възможностите за практикуване на целогодишен такъв и удължаването на туристическия сезон", поясни експертът по търговия и туризъм Милен Колев, който представи Сапарева баня на изложението. Той обясни, че Общината се е представила с щанд на събитието, което е било официално открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. На изложението Сапарева баня промотира възможностите си за развитие на балнео, СПА, зимен, планински, еко и религиозния туризъм.

       "Признателни сме за отличието, което получихме и за оценката, която бе дадена за работата ни. За нас бе изключително полезно да участваме във форума и да покажем потенциала на нашата община. Почерпихме полезни идеи за устойчивото развитие на туризма и за превръщането ни в целогодишна дестинация", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

 

 

    

Прикачени файлове

1 (1.01 MB) 2 (3.34 MB)