НовиниПринтирай

Община Сапарева баня получи отлична оценка за организацията и провеждането на Световното по планинско бягане

     Отлични отзиви за проведеното 32-ро Световно първенство по планинско бягане получиха организаторите от Община Сапарева баня и Българска федерация лека атлетика от ръководителите на Световната организация по планинско бягане. Положителна оценка за проведеното Световно бе дадена и от състезателите, от Министерството на младежта и спорта, от спортни клубове, евродепутати и гости на спортното събитие.

      На 11-ти септември общината бе домакин на най-големия шампионат по планинско бягане в света, в който взеха участие близо 400 състезатели от общо 35 страни от 6 континента. 

  

      Благодарствен адрес до кмета на община Сапарева баня Калин Гелев бе изпратен и от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. В писмото си Карамаринов благодари за добрата работа и ползотворното сътрудничество по организиране и провеждане на 32-рото Световно първенство. "За нас беше удоволствие да работим с Вас и Вашия екип, който направи всичко възможно работата да върви гладко и безпроблемно. Горди сме, че с Вашето партньорство тази мащабна спортна проява протече по най-добрия начин. Заедно успяхме да покажем гостоприемство, отлична организация и висок професионализъм", се казва още в изпратения адрес.

   

       Тримата млади спортни надежди от Сапарева баня, взели участие в 32-рия Световен шампионат по планинско бягане, бяха поощрени от Общината и от местния мини парламент. На последната си сесия съветниците от ОбС - Сапарева баня гласуваха единодушно за отпускане на парични премии за тримата състезатели. Бегачите Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева ще получат по 400 лв. от Община Сапарева баня. Това е максимумът на финансовото поощрение, което може да бъде дадено по Правилника на Общинския съвет. Любомира Пехливанска и Йоана Гелева се състезаваха при девойки старша възраст, а Димчо Мицов при мъжете.