НовиниПринтирай

Кметът Калин Гелев връчи почетни плакети на националите от Сапарева баня, участвали в Зимните олимпийски младежки игри

      Тримата национали от Сапарева баня - Николай Виячев, Нанси О'Коро и Петър Велчев, - представили България в Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер, се срещнаха с кмета на общината Калин Гелев и екипа му. Градоначалникът на Сапарева баня поздрави младите спортисти с участието им и доброто представяне на България в Олимпийските младежки игри. Калин Гелев връчи и почетни плакети на младите  надежди от Сапарева баня, пожелавайки им огромни успехи в обучението и спорта. "Вие сте хората, които носите славата на Сапарева баня. Имате нашата подкрепа и с каквото можем, ще ви помагаме", обеща Гелев.

 

      Състезателите бяха поздравени и от зам.-кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски. Председателят на Общинския съвет Иван Куйов изрази увереност, че ще постигат още по-добри резултати занапред и бе категоричен, че с тях Сапарева баня може да се гордее.

 

      В биатлона Петър Велчев е с 13-то, 30-то и 35-то място. Нанси О'Коро в ски бягането е с 25-то и с две 32-ри места. Другият състезател, Николай Виячев, е постигнал в ски бягането 24-то, 25-то и 32-ро място. Пред градоначалника и екипа му младите състезатели разказа впечатленията си от Зимните олимпийски младежки игри, споделиха как е минало участието им и какво предстои от тук насетне. Те споделиха още, че Балканиадата засега се отлага, поради липсата на снежна покривка. Бе обсъдено и предстоящото Световно по планинско бягане, на което тази есен Сапарева баня ще бъде домакин.

 

 

      Зимните олимпийски младежки игри се проведоха в Лилехамер от 12 до 21 февруари 2016 г. Във второто издание на Олимпийските младежки игри са взели участие над 1500 състезатели от над 70 страни. Страната ни бе представена от 12 спортисти в 6 вида дисциплини: биатлон, ски бягане, алпийски ски, сноуборд, шейни и шорттрек. България завоюва 3 бронзови медала - един индивидуален и един отборен в шорттрека и един отборен в сноуборда.