Добре дошли!

Сапарева баня е един малък модел на красива България. Ръката на твореца е щедра – уникалната и дива природа на Рила планина, величието на връх Кабул и кристалните Седем рилски езера, атрактивните пешеходни маршрути, курортното селище Паничище с модерни почивни бази. Горещи минерални извори, емблемата на града – Гейзер-фонтан с температура 103 °С. Богато културно-историческо наследство – неолитното селище Кременик, античната Германея, средновековни църкви и манастири... Това е визитната картичка на община Сапарева баня. Вярвам, че позитивно мислене, съчетано със съвместна работа на местна власт, инвеститори и граждани, ще превърне града и общината ни в привлекателна туристическа дестинация. С пожелание за успехи!

Кмет на община Сапарева баня

Последни новини

Oбява за публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот – публична общинска собственост помещение с площ 6 кв.м., находящо се на партерен етаж в сградата на кметство с. Ресилово

На основание  чл. 44,  ал.1, т. 1 и т. 7  и чл.44, ал.2 от ЗМСМА , чл. 8, ал. 4 и чл. 14, ал. 7 от ЗОбС, чл. 84, ал.1, т.1, чл.85 и чл.86  от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Решение № 446 от Протокол №37/30.05.2018г.    на Общински съвет гр.Сапарева баня и Заповед № РД-08-278/20.06.2018г. на кмета на община Сапарева баня се открива публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот - публична общинска собственост, намиращ се на територията на с. Ресилово, община Сапарева баня, Област Кюстендил при следните условия:

 

 

Сапаревобанката Елена Джокина с първа изложба в родния си град

 

Галерията "Васил Крапчански" в Сапарева баня ще бъде домакин на първата изложба на Елена Джокина - културен деец и председател на местното читалище "От извора - 2013". Джокина, която по професия е медицинска сестра и дългогодишен физиотерапевт, развива своята страст и талант да рисува едва в последните 5-6 години. Тя е завършила различни курсове по декупаж и други техники в Италия. Започва да рисува с акрилни бои, върху керамика, камък, а в последните 7-8 месеца изработва нестандартни и различни картини върху естествена кожа. Именно такива творби ще бъдат представен по време на първата й изложба - ръчно изработени от кожа, предимно с флорални мотиви, 3D изображения и в рамки от естествени природни материали.

 Над 20 ще бъдат представените творби от Елена Джокина по време на изложбата, която се открива утре /22 юни/, от 16:00 ч. в градската галерия. По думите й, нейните колеги самодейци от НЧ "От извора - 2013", гр. Сапарева баня я окуражават и вдъхновяват да реализира своята първа творческа изява.

 

Пресцентър Община Сапарева баня

21 юни 2018 г.

 

 

 

Община Сапарева Баня
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
Влез