Добре дошли!

Сапарева баня е един малък модел на красива България. Ръката на твореца е щедра – уникалната и дива природа на Рила планина, величието на връх Кабул и кристалните Седем рилски езера, атрактивните пешеходни маршрути, курортното селище Паничище с модерни почивни бази. Горещи минерални извори, емблемата на града – Гейзер-фонтан с температура 103 °С. Богато културно-историческо наследство – неолитното селище Кременик, античната Германея, средновековни църкви и манастири... Това е визитната картичка на община Сапарева баня. Вярвам, че позитивно мислене, съчетано със съвместна работа на местна власт, инвеститори и граждани, ще превърне града и общината ни в привлекателна туристическа дестинация. С пожелание за успехи!

Кмет на община Сапарева баня

Последни новини

ГХГ „Васил Крапчански” в Сапарева баня е домакин на първата изложба на местни таланти от СУ „Христо Ботев”

 Градската галерия „Васил Крапчански" в Сапарева баня стана домакин на първата изложба на талантливи местни ученици от СУ „Христо Ботев". На откриването на изложбата-живопис присъстваха десетки ученици, техните родители и приятели. Талантливите малки творци получиха поздравления и адмирации от всички присъстващи, а пожеланията бяха това да бъде първата от многото успешни изложби.

 

 

 

 

По предложение на кмета Калин Гелев отпускат стипендии на млади спортисти от община Сапарева баня

Финансово ще бъдат стимулирани младежи от община Сапарева баня с изявени спортни таланти и постигнати постижения в тази сфера. Това бе решено единодушно на последната сесия на местния парламент в Сапарева баня. Гласуваната докладна записка от общинските съветници бе по предложение на кмета Калин Гелев и на председателя и треньор на СК „Паничище" - Райко Пенев.

 

 

 

Кметовете на Сапарева баня и Дупница станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет на еврокомисар Мария Габриел

Градоначалниците на общините Сапарева баня и Дупница – Калин Гелев и инж. Методи Чимев, станаха посланици на кампанията за по-безопасен интернет #SaferInternet4EU, която е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел. Кампанията, в която кметовете Гелев и Чимев са вече посланици, ще се провежда през цялата 2018 г. и ще обхваща голям брой въпроси, сред които критичното мислене, медийната грамотност и цифровите умения, необходими за разпознаване на фалшивите новини и борбата с тях, както и търсенето на достоверни източници на информация. 

Община Сапарева Баня
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
Влез