Добре дошли!

Сапарева баня е един малък модел на красива България. Ръката на твореца е щедра – уникалната и дива природа на Рила планина, величието на връх Кабул и кристалните Седем рилски езера, атрактивните пешеходни маршрути, курортното селище Паничище с модерни почивни бази. Горещи минерални извори, емблемата на града – Гейзер-фонтан с температура 103 °С. Богато културно-историческо наследство – неолитното селище Кременик, античната Германея, средновековни църкви и манастири... Това е визитната картичка на община Сапарева баня. Вярвам, че позитивно мислене, съчетано със съвместна работа на местна власт, инвеститори и граждани, ще превърне града и общината ни в привлекателна туристическа дестинация. С пожелание за успехи!

Кмет на община Сапарева баня

Последни новини

Деца от всички населени места на общината се включиха в ателието за изписване на великденски яйца в Сапарева баня

     Деца от всички населени места на общината се включиха в ателието за изписване на великденски яйца в Сапарева баня, представяйки своите читалища. Най-красиво изписаните яйца и най-творческата великденска украса получиха съответно и награди, осигурени от Община Сапарева баня. Победителите бяха определени от комисия и наградени от зам.-кмета Славчо Коларски.

     С най-оригинална аранжировка и красиво изписани яйца се отличиха децата от с. Овчарци и НЧ "Пробуда - 1923". Организаторите дадоха две втори награди - на малките таланти от с. Сапарево, НЧ "Народни будители - 1926" и на децата, представили НЧ "Просветен лъч - 1905" - гр. Сапарева баня. Имаше и две трети награди - на малчуганите от с. Ресилово, НЧ "Нов живот - 1928" и на представителите НЧ "От извора - 2013", гр. Сапарева баня.

     Изписването на великденски яйца поощриха зам.-кметът Евелина Нешева и главният счетоводител Любка Маргина, които поздравиха децата за творчеството и старанието и им пожелаха весели празници.

     Организатори на мероприятието бяха Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч - 1905". По време на великденската работилничка децата бяха запознати и със старите народни обреди и моменти от живота на Исус Христос. 

 

 

Самодейците от НЧ "От извора - 2013" в Сапарева баня пресъздадоха обичаите за Лазаровден

     В духа на хубавите български традиции, в навечерието на Лазаровден самодейците от НЧ "От извора - 2013" посетиха Община Сапарева баня и пресъздадоха част от обичаите. Самодейците бяха посрещнати топло от кмета на Сапарева баня Калин Гелев и неговите служители от администрацията.

     Младите лазарки, закичени със свежи цветя и пременени с традиционните за нашия край носии, пяха и наричаха за здраве и благоденствие. Кметът Калин Гелев почерпи със сладка питка гостите и им благодари за автентично представените ритуали. Градоначалникът ги поздрави с настъпването на един от най-хубавите български празници, пожелавайки им да бъдат здрави и все така дейни.

    През съботния ден, на самия Лазаровден самодейците от НЧ "От извора - 2013" ще посетят и няколко домакинства в град Сапарева баня, за да пресъздадат обредите. За четвърта поредна година вече те възраждат традициите на един от най-хубавите ни народни празници - Лазаровден. 

 

 

Обява за публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на поземлен имот – ЧОС №011008, местност «Манафица» в землище на с. Ресилово, община Сапарева баня, целият с площ 18,268 дка

На основание  чл. 44,  ал.1, т. 1 и т. 7 и чл.44, ал. 2 от ЗМСМА , чл. 8, ал. 4 и чл. 14 ал.1 във връзка с чл.14, ал.2 от ЗОбС,  чл.24а, ал.5 от ЗСПЗЗ, чл. 84, ал.1, т.2 и чл.85 във връзка с чл. 86 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Решение № 246 от Протокол №20/28.02.2017г.   на Общински съвет гр.Сапарева баня и Заповед № РД-08-138/04.04.2017г. на кмета на община Сапарева баня се открива публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на поземлен имот - частна общинска собственост, намиращ се на територията на с. Ресилово, община Сапарева баня, Област Кюстендил при следните условия:

 

 

 

Община Сапарева Баня
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
Влез